Nejlepší Burgery v ČR
Není to tak dávno, kdy jsme si pod pojmem „hamburger“ ještě mohli představit jen housku s vloženým plátkem masa, v lepších případech ozdobenou listem salátu. O něco později hamburgery doplnily cheeseburgery (sýrová verze) a nakonec se nabídka „burgerů“ rozšířila natolik, že se z nich stala doslova samostatná kulinářská kategorie. Na burgery dnes chodíme stejně běžně, jako třeba na pizzu. Pojďme se podívat, které podniky burgerové umění vypěstovaly k dokonalosti.
- Q-Burger Bar
Za nejlepšími burgery je třeba se vypravit na sever Čech, do Jablonce nad Nisou. Zdejší podnik servíruje špičkově propečené burgery, zakládá si na používání těch nejkvalitnějších surovin z ověřených zdrojů a své pečlivě sestavené menu průběžně obměňuje, takže můžete ochutnávat stále něco nového. Jídelní lístek doplňuje bohatá nabídka nápojů, především netradičního piva, které se k burgerům skvěle hodí. - Café restaurant Palanda
Připravit dokonalý burger, to je skutečné umění, které v Palandě zvládli naprosto fantasticky. Restaurace v pražské Zlatnické ulici poblíž náměstí Republiky se sice nespecializuje primárně na burgery, přesto se jim daří připravovat je tak dobře, že jsou široko daleko vyhlášené a mnozí hosté se do Palandy opakovaně vrací právě kvůli zdejším burgerům. Ochutnejte je i vy! - Meat & Greet burgerhouse
Při třetí zastávce na cestě za nejlepšími burgery zůstaneme v hlavním městě. Meat & Greet burgerhouse na Senovážném náměstí představuje prototyp ideálního „burger“ konceptu. Důraz zde kladou na to, co je opravdu důležité: samozřejmostí jsou zde domácí suroviny včetně vlastního pečiva, dále je to preference malých rodinných dodavatelů z České republiky a v neposlední řadě pravidelné obměny menu, na kterém kromě špičkových burgerů nechybí třeba netradiční druhy domácích limonád.